Gemeentenieuws Leudal week 9

Lees voor

Week 9 - woensdag 28 februari 2018

In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws van de gemeente Leudal. We hebben voor u een selectie gemaakt. Voor het hele nieuwsoverzicht kijkt u op www.leudal.nl. Voor de officiële bekendmakingen kijkt u op www.leudal.nl/bekendmakingen.

Inloopbijeenkomst windpark Heibloem op zondag 4 maart

Op zondag 4 maart 2018 organiseert coöperatie Zuidenwind van 11.00 – 13.30 uur een inloopbijeenkomst met uitleg over de aanleg van windpark Heibloem. Deze bijeenkomst vindt plaats in Gemeenschapshuis De Klokkestoel, Sint Isidoorstraat 15 in Heibloem. Belangstellenden zijn van harte welkom om meer te weten te komen over dit nieuwe windpark, dat is gepland in het verlengde van windpark Neer aan de Boerderijweg in Neer/Heibloem.

Lees het volledige artikel

Reconstructie Kerkstraat en St. Jansstraat Baexem

De aanleiding voor deze reconstructie is niet alleen de schades aan het wegdek. Maar ook de opgave die de gemeente Leudal heeft om riooloverstorten tijdens hevige regenval terug te dringen. Hierdoor is de gemeente beter bestand tegen de klimaatverandering.

Lees het volledige artikel

Dak Gemeentehuis Leudal beschikbaar voor zonnepanelen van burgers

In februari is het startsein gegeven van de ontwikkeling van een collectieve zonnestroom installatie op het dak van het gemeentehuis in Heythuysen. volgens de “regeling verlaagd tarief “ of  ook wel “postcoderoos”.

Lees het volledige artikel

Verlengde deelname enquête over woonwensen

Alle gemeenten in Midden-Limburg houden momenteel een onderzoek naar de woonwensen van hun inwoners. Via een internetenquête kunnen bewoners aangeven wat zij belangrijk vinden aan hun woning en in hun woonomgeving, of zij verhuisplannen hebben en wat voor woning zij in dat geval wensen. Met behulp van de resultaten wordt het woonbeleid geactualiseerd, zodat beter kan worden ingespeeld op de woonwensen. De gemeenten worden bij dit onderzoek ondersteund door onderzoeksbureaus Etil en Companen.

Lees het volledige artikel

Gratis compost

Groen scheiden? Daar krijgt u iets voor terug! Tijdens de landelijke compostdag op zaterdag 17 maart stelt Reinigingsdienst Maasland gratis compost ter beschikking.

Lees het volledige artikel

Tijdelijke verkeersmaatregel in verband met kofferbakmarkten in Heythuysen

In Heythuysen vindt op de laatste zondag van de maand (vanaf maart tot en met oktober) een kofferbakmarkt plaats. Hiervoor zal op een gedeelte van de weg Aan de Watermolen in Heythuysen een tijdelijk parkeerverbod worden ingesteld en een eenrichtingsweg. Deze weg zal dan vanaf de N279 toegankelijk zijn en vanaf de Busschopsweg gesloten worden.

Lees het volledige artikel

Tijdelijke afsluiting spoorwegovergang Roermondseweg in Haelen

Op woensdag 28 februari waren onderhoudswerkzaamheden gepland aan de spoorwegovergang Roermondseweg in Haelen. Vanwege de lage temperaturen zijn deze werkzaamheden niet door kunnen gaan.

Lees het volledige artikel

SLUITINGSDAGEN GEMEENTEHUIS

>> Meer informatie over openingstijden

Meldpunt Leudal

Info voor aanbieders Wmo en jeugdhulp M-Limburg

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.