Gemeentenieuws Leudal - week 49

Lees voor

Week 49 - woensdag 5 december 2018

In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws van de gemeente Leudal. We hebben voor u een selectie gemaakt. Voor het hele nieuwsoverzicht kijkt u op www.leudal.nl. Voor de officiële bekendmakingen kijkt u op www.leudal.nl/bekendmakingen.

Interventies tegen ondermijnende criminaliteit

Politie, Openbaar Ministerie, RIEC, gemeenten en Belastingdienst zijn vanochtend gestart met een week vol interventies tegen ondermijnende criminaliteit in Limburg. Niet alleen in Limburg, maar ook in Zeeland en Brabant vinden deze week op tientallen locaties verschillende interventies plaats die gericht zijn op het tegengaan van ondermijnende criminaliteit.

Lees het volledige artikel

NL-Alert ook te zien op vertrekborden bushaltes

Op maandag 3 december om 12.00 uur zond de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Nieuw is dat NL-Alert is uitgebreid naar aanvullende kanalen om zoveel mogelijk mensen te informeren en te alarmeren bij een ramp in de omgeving. Zo is NL-Alert vanaf nu ook te zien op veel digitale vertrekborden bij bushaltes in deze regio.

Lees het volledige artikel

Leudal, Nederweert en Weert zetten samenwerking sociaal domein voort

Intergemeentelijke samenwerking is aan de orde van de dag, mede door het toenemend aantal taken dat op gemeenten afkomt. Zo ook binnen het sociale domein. Op maandag 26 november ondertekenden de gemeenten Leudal, Nederweert en Weert het uitvoeringsconvenant ‘Samenwerking Sociaal Domein gemeenten ML-West’. Met de ondertekening zetten zij de samenwerking van de afgelopen jaren voort.

Lees het volledige artikel

Noodzaak of wens voor parkeerschijfzone Roggel

De ondernemersvereniging in Roggel heeft de gemeente in 2013 gevraagd naar de mogelijkheden voor het instellen van een parkeerschijfzone, ‘blauwe zone’, op een gedeelte van de Dorpstraat en Burgemeester Gubbelsstraat in Roggel. In 2017 is het verzoek voor de parkeerschijfzone opnieuw opgepakt.

Lees het volledige artikel

Vooraankondiging agenda raadsvergadering

De eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad van Leudal zal plaatsvinden op dinsdag 11 december 2018, aanvang 19.30 uur, in de raadzaal van de gemeente Leudal, Leudalplein 1 in Heythuysen. Kijk voor meer informatie in de agenda.

Lees het volledige artikel

SLUITINGSDAGEN GEMEENTEHUIS

>> Meer informatie over openingstijden

Meldpunt Leudal

Info voor aanbieders Wmo en jeugdhulp M-Limburg

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.