Gemeentenieuws Leudal week 41

Lees voor

Week 41 - woensdag 10 oktober 2018

In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws van de gemeente Leudal. We hebben voor u een selectie gemaakt. Voor het hele nieuwsoverzicht kijkt u op www.leudal.nl. Voor de officiële bekendmakingen kijkt u op www.leudal.nl/bekendmakingen.

Geurbeleid voor bedrijventerrein Zevenellen

Voor het, deels braakliggende, bedrijventerrein Zevenellen is een geurbeleid opgesteld. Om tot dit geurbeleid te komen is in opdracht van de Gemeente Leudal door adviesbureau Kragten een onderzoek uitgevoerd. Een adviseur van bureau Kragten vertelt: “Ons onderzoek richtte zich op de vraag in hoeverre de vestiging van toekomstige bedrijven tot geuroverlast kunnen leiden in de omgeving.

Lees het volledige artikel

Geen vergunning voor Zonneweide Heythuysen

Het College van B&W heeft besloten geen vergunning te verlenen voor Arbor om een zonneweide aan te leggen rondom het voormalig K.I. Station Aan het Broek te Heythuysen. Veertig hectare grond van het voormalig K.I. Station zou voorzien worden van op de grond liggende zonnepanelen, die uiteindelijk 15.000 huishoudens van stroom moesten voorzien.

Lees het volledige artikel

Nationale Brandpreventieweken

De brandpreventieweken zijn in 1999 gestart door een aantal organisaties om het gemeenschappelijk doel – voorlichting over brandveiligheid en – preventie zowel rechtstreeks, als via de brandweerkorpsen bij het Nederlands publiek te brengen – effectiever te realiseren.

Lees het volledige artikel

Verruimd Bibob-beleid

In Nederland hebben we steeds meer te maken met ondermijnende criminaliteit. Kenmerkend voor ondermijning is de verwevenheid tussen de boven- en onderwereld. Criminelen maken gebruik van bijvoorbeeld vergunningen, subsidies en overheidsopdrachten om criminele activiteiten uit te voeren.

Lees het volledige artikel

Aanleg plantsoen in de St. Janstraat te Baexem

De gemeente Leudal heeft voor de inrichting van een gedeelte van het plantsoen langs de St. Janstraat in Baexem gekozen voor kleurrijke vaste planten border volgens het Green to Colour®-concept. Een concept dat een langdurig en kleurrijk resultaat garandeert. Daarnaast zijn deze vaste planten in staat om goed tot bloei te komen op plaatsen waar andere planten het moeilijk hebben.

Lees het volledige artikel

Tijdelijke verkeersmaatregel in Horn

Op vrijdagmiddag 12 oktober 2018 vindt op de Beegderheide een bijeenkomst plaats. Vanwege de te verwachten drukte en de beperkte parkeerplaatsen zal op de Defensieweg in Horn het verbod stil te staan tijdelijk worden opgeheven. De tijdelijke opheffing van het verbod stil te staan zal alleen gelden op vrijdag 12 oktober 2018 vanaf 12:00 uur tot 18:00 uur.

Lees het volledige artikel

SLUITINGSDAGEN GEMEENTEHUIS

>> Meer informatie over openingstijden

Meldpunt Leudal

Info voor aanbieders Wmo en jeugdhulp M-Limburg

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.