Gemeentenieuws Leudal week 41

Lees voor

Week 41 - woensdag 11 oktober 2017

In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws van de gemeente Leudal. We hebben voor u een selectie gemaakt. Voor het hele nieuwsoverzicht kijkt u op www.leudal.nl. Voor de officiële bekendmakingen kijkt u op www.leudal.nl/bekendmakingen.

Herfst: informatie bladseizoen 2017

Langzaam maar zeker gaan de bladeren weer vallen. De ene boomsoort laat de bladeren al los, terwijl een andere boomsoort momenteel nog groen is. Het bladseizoen voor de gemeente loopt van half oktober tot kerstmis. In deze periode ruimen we blad op. Vanaf maandag 9 oktober worden de bladkorven geplaatst en starten we het bladvegen op.

Lees het volledige artikel

Jodiumtabletten in de brievenbus

Sinds 1987 heeft de Nederlandse overheid een landelijke voorraad met jodiumtabletten. In 2014 is besloten een deel van deze voorraad te verspreiden. Daarom ontvangen 1,2 miljoen huishoudens tussen 10 en 25 oktober 2017 een doosje met jodiumtabletten. Dus van centrale opslag naar eigen medicijnkastje. Jodiumtabletten zijn dan direct in huis ten tijde van een kernongeval. Dat scheelt kostbare tijd.

Lees het volledige artikel

Kunt u eerste hulp verlenen en reanimeren?

Eerste hulp bieden en reanimeren kan overal van pas komen. Thuis, op het werk, onderweg, als u ergens op bezoek bent of op vakantie. En als er hulp nodig is weet u wat te doen en kunt u de eerste zorg bieden. Soms kan dit zelfs het verschil maken tussen leven en dood.

Lees het volledige artikel

Informatiebijeenkomst Zevenellen

Op 17 oktober 2017 vindt een informatiebijeenkomst plaats in gemeenschapshuis De Roffert, Berikstraat 11a in Buggenum. Deze bijeenkomst gaat over  de milieueffectanalyse bedrijventerrein Zevenellen. U bent van harte welkom.

Lees het volledige artikel

Begroting 2018

Het college van B&W heeft vrijdag 29 september de Programmabegroting 2018 – 2021 aan de gemeenteraad aangeboden. Het is een structureel sluitende begroting, waarin op allerlei fronten wordt geïnvesteerd in de toekomst van Leudal.

Lees het volledige artikel

Paracommercie, oneerlijke concurrentie in de horeca

Verenigingen en instellingen die over een kantine beschikken dienen de regels van paracommercie zoals opgenomen in onze Algemene plaatselijke verordening (hierna: APV) na te leven. Hierover zijn verenigingen/stichtingen (eind 2013) per brief geïnformeerd. Het is weer  tijd de belangrijkste uitgangspunten nog eens onder de aandacht te brengen.

Lees het volledige artikel

SLUITINGSDAGEN GEMEENTEHUIS

>> Meer informatie over openingstijden

Meldpunt Leudal

Info voor aanbieders Wmo en jeugdhulp M-Limburg

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.