Gemeentenieuws Leudal week 38

Lees voor

Week 38 - woensdag 20 september 2017

In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws van de gemeente Leudal. We hebben voor u een selectie gemaakt. Voor het hele nieuwsoverzicht kijkt u op www.leudal.nl. Voor de officiële bekendmakingen kijkt u op www.leudal.nl/bekendmakingen.

Vooraankondiging agenda raadsvergadering

De eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad van Leudal zal plaatsvinden op dinsdag 26 september 2017, aanvang 19.30 uur, in de raadzaal van de gemeente Leudal, Leudalplein 1 te Heythuysen. Kijk voor meer informatie in de agenda.

Lees het volledige artikel

De brandweer oefent bij jou in de wijk

Jaarlijks worden veel mensen verrast door brand in hun woning! Wist je dat de kans op een woningbrand 1 op 65 is? Uit onderzoek blijkt dat in veel gevallen het eigen gedrag een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van de brand.

Lees het volledige artikel

Herinnering mantelzorg

Bent u mantelzorger of verleent u mantelzorg aan een naaste? Dan komt u misschien in aanmerking voor een leuk extraatje. In de hele maand september kunt u zich aanmelden voor het mantelzorgcompliment (van de gemeente Leudal) of de mantelzorgattentie (van Steunpunt Mantelzorg). U heeft dus nog tot 30 september de tijd. Wilt u meer weten of wilt u zich aanmelden? Klik dan op www.mantelzorgleudal.nl.

Lees het volledige artikel

Stooktips voor houtkachel of open haard

Heb je een open haard of houtkachel of denk je erover om er een te kopen? Een vuurtje stoken kan gezellig zijn, maar voor het milieu en de gezondheid zijn houtkachels en openhaarden niet goed. Het veroorzaakt luchtvervuiling, zoals fijnstof, en kan ook stankoverlast geven.

Lees het volledige artikel

Plannen windenergie in september in de gemeenteraad

Op 26 september 2017 worden er twee initiatieven (principeverzoeken) voor windenergie aan de gemeenteraad voorgelegd. De raad besluit dan of zij medewerking willen verlenen. Initiatiefnemers zijn al langer bezig om de haalbaarheid van een windmolenpark te onderzoeken. De plannen daarvoor worden steeds concreter.

Lees het volledige artikel

Paracommercie, oneerlijke concurrentie in de horeca

Verenigingen en instellingen die over een kantine beschikken dienen de regels van paracommercie zoals opgenomen in onze Algemene plaatselijke verordening (hierna: APV) na te leven. Hierover zijn verenigingen/stichtingen (eind 2013) per brief geïnformeerd. Het is weer  tijd de belangrijkste uitgangspunten nog eens onder de aandacht te brengen.

Lees het volledige artikel

Woensdagmiddag 27 september Leudalloop

Woensdag 27 september staat er weer een jubileumactiviteit op het programma, gekoppeld aan het tienjarig bestaan van de gemeente Leudal. Deze keer een sportieve activiteit: de Leudalloop.

Deze activiteit is één van de tien initiatieven die de gemeente ondersteunt en die zijn ontstaan vanuit een burgerinitiatief.

Lees het volledige artikel

SLUITINGSDAGEN GEMEENTEHUIS

>> Meer informatie over openingstijden

Meldpunt Leudal

Info voor aanbieders Wmo en jeugdhulp M-Limburg

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.