Gemeentenieuws Leudal week 29

Lees voor

Week 29 - woensdag 18 juli 2018

In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws van de gemeente Leudal. We hebben voor u een selectie gemaakt. Voor het hele nieuwsoverzicht kijkt u op www.leudal.nl. Voor de officiële bekendmakingen kijkt u op www.leudal.nl/bekendmakingen.

Aanhoudende droogte: fase 'Extra Alert'

Het is al langere tijd droog in onze regio. Dat betekent dat we met z’n allen extra alert moeten zijn op natuurbranden. Zeker in grote natuurgebieden zoals Nationaal Park de Maasduinen, Nationaal Park de Meinweg, het Weerterbos en Nationaal Park de Grote Peel is het belangrijk om goed op te letten.

Lees het volledige artikel

Stoppersregeling actieplan ammoniak en veehouderij

In 2013 hebben circa 40 veehouderijen zich met een bedrijfsontwikkelingsplan aangemeld bij de gemeente voor de landelijke stoppersregeling van het Actieplan ammoniak en veehouderij. Deze regeling loopt per 1 januari 2020 af. Vanaf deze datum moeten deze bedrijven, als ze willen doorgaan, voldoen aan de maximale emissiewaarden uit het Besluit emissiearme huisvesting.

Lees het volledige artikel

Bewoners AZC ontvangen certificaat voor hun inzet als vrijwilliger

Op vrijdag 13 juli 2018 ontvingen 33 AZC-bewoners uit handen van wethouder Mart Janssen een certificaat als waardering voor het verrichten van vrijwilligerswerk bij diverse organisaties in Leudal. En ook de 11 organisaties werden verrast met een certificaat voor het beschikbaar stellen van vrijwilligersplekken.

Lees het volledige artikel

Herinrichting “kruidenbuurt” Haelen

De gemeente Leudal heeft de wegen in de gehele gemeente laten inspecteren. Tijdens deze inspectie is geconstateerd dat de kwaliteit van de asfaltverhardingen in uw buurt dusdanig slecht is dat deze aan vervanging toe is. Daarom is ervoor gekozen om diverse straten te reconstrueren. De straten zijn in onderstaande prent gearceerd aangegeven.

Lees het volledige artikel

Tijdelijke verkeersmaatregel in verband met een oldtimer tentoonstelling in Haler en Ell

Van vrijdag 20 juli tot en met zondag 22 juli 2018 vindt er in Haler een oldtimer tentoonstelling plaats met op zaterdag en zondag regelmatigheidsritten met oude racemotoren. Voor de regelmatigheidsritten zal een gedeelte van de Isidoorstraat en een gedeelte van de Lochterstraat in Haler tijdelijk afgesloten worden voor alle verkeer, behalve voor voetgangers.

Lees het volledige artikel

SLUITINGSDAGEN GEMEENTEHUIS

>> Meer informatie over openingstijden

Meldpunt Leudal

Info voor aanbieders Wmo en jeugdhulp M-Limburg

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.