Gemeentenieuws Leudal week 28

Lees voor

Week 28 - woensdag 12 juli 2017

In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws van de gemeente Leudal. We hebben voor u een selectie gemaakt. Voor het hele nieuwsoverzicht kijkt u op www.leudal.nl. Voor de officiële bekendmakingen kijkt u op www.leudal.nl/bekendmakingen.

Provincie Limburg: Financiën gemeente Leudal goed op orde

Het stoplicht staat op groen voor Leudal. Met andere woorden: gemeente Leudal heeft haar financiën op orde. Dat is de conclusie van het provinciaal verdiepingsonderzoek 2017 waarbij de gemeentelijke financiële positie in kaart is gebracht. De komende vier jaar krijgt Leudal daarom de meest lichte vorm van toezicht.

Lees het volledige artikel

Campagne aanpak criminaliteit in het buitengebied succesvol

Nederweert en Leudal lanceerden begin 2015 een campagne om de aanpak van criminaliteit in het buitengebied te versterken. Dat deden de gemeentes met een aantal partners, zoals politie, LLTB en Meld Misdaad Anoniem. Het project richtte zich op ondernemers, bewoners en gebruikers van het buitengebied.

Lees het volledige artikel

Koninklijke onderscheiding voor Broeder Van Zutphen uit Heythuysen

Op donderdag 29 juni 2017 werd aan Broeder L.M. van Zutphen, 81 jaar, wonende in Heythuysen, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De versierselen werden opgespeld door burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal.

Lees het volledige artikel

De ‘eeuwige vrijgezel’ van 2017

Valt u ook op dat solitaire bomen uit Limburg verdwijnen? Met solitaire bomen bedoelen we bomen die vrij in het landschap tussen de akkers en weilanden staan (dus buiten erven en tuinen). De oorzaken van dit verdwijnen zijn divers. Soms gaat het om natuurlijke oorzaken, zoals blikseminslag. Vaak is het de realisatie van bebouwing en infrastructuur waar bomen voor moeten wijken.

Lees het volledige artikel

Ook bedrijven aanwezig bij Kleurrijk Leudal Festijn 24 september

Zoals bekend is het Kleurrijk Leudal Festijn op zondag 24 september. Naast vele culturele en amusementsactiviteiten zijn er ook allerlei bedrijven aanwezig met machines. Zij verrichten jaarlijks allerlei werkzaamheden in de openbare ruimte van Leudal.

Lees het volledige artikel

Geslaagd bezoek Top Leudal aan Dimass in Haelen in teken van e-fulfilment

Op vrijdag 7 juli jl. vond weer een drukbezochte bijeenkomst van TOP Leudal plaats. Onder de naam Trefpunt Ondernemend & Politiek (TOP) Leudal ontmoeten ondernemers en politici elkaar tijdens een bedrijfsbezoek in Leudal. Dit keer werd een bezoek gebracht aan Dimass in Haelen, de winnaar van de Ondernemersprijs Leudal 2017.

Lees het volledige artikel

SLUITINGSDAGEN GEMEENTEHUIS

>> Meer informatie over openingstijden

Meldpunt Leudal

Info voor aanbieders Wmo en jeugdhulp M-Limburg

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.