Gemeentenieuws Leudal week 27

Lees voor

Week 27 - woensdag 4 juli 2018

In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws van de gemeente Leudal. We hebben voor u een selectie gemaakt. Voor het hele nieuwsoverzicht kijkt u op www.leudal.nl. Voor de officiële bekendmakingen kijkt u op www.leudal.nl/bekendmakingen.

Bent u mantelzorger of ontvangt u mantelzorg? Dan is dit misschien interessant nieuws voor u

Als mantelzorger bent u betrokken bij de zorg voor een naaste. U helpt omdat het u voldoening geeft of misschien vindt u die zorg wel vanzelfsprekend. Door de veranderingen in de samenleving is het voor steeds meer mensen realiteit om werk en mantelzorg te combineren. Meer zorg en ondersteuning zelf regelen heeft mogelijk invloed op uw persoonlijke en werkende leven.

Lees het volledige artikel

Harry Jutten nieuw lid binnen de Adviesraad sociaal domein

Op 25 juni 2018 is Harry Jutten is benoemd tot lid van de Adviesraad Sociaal Domein Leudal. De heer Jutten heeft als aandachtsgebied de ouderenzorg, zowel intra- als extramuraal.  In  de loop van 2018 neemt hij de functie van secretaris/penningmeester over van Dhr. J. Roumen.

Lees het volledige artikel

Wilde zwijnen in Limburg

In Limburg bevinden zich twee leefgebieden voor wilde zwijnen, de Meinweg en het Meerlebroek. In  het leefgebied op de Meinweg wordt een goede leefruimte geboden aan zo’n 60 wilde zwijnen. Buiten de leefgebieden geldt in de provincie formeel een nulstandbeleid, wat betekent dat deze soort buiten het leefgebied in principe als er sprake is van dreigende schade geschoten mag worden tot de stand lokaal “nul” is.

Lees het volledige artikel

Nalevering jodiumtabletten

Ben je zwanger of heb je kinderen onder de 18 jaar en heb je nog geen jodiumtabletten ontvangen? Dan kun je je melden bij de receptie van het gemeentehuis voor een pakje jodiumtabletten met instructie. Eén pakje per huishouden is voldoende. Om dubbele nalevering te voorkomen worden je gegevens geregistreerd. Ga voor meer informatie naar: http://www.waaromkrijgikjodiumtabletten.nl/

Lees het volledige artikel

Tijdelijke verkeersmaatregel in verband met het het O’asig festival in Hunsel

Op vrijdag 6 juli 2018 vindt er in Hunsel het O’asig festival plaats (voorheen Summer Breeze). Hierdoor worden in de Marculphusstraat en de Jacobusstraat in Hunsel tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen.

Lees het volledige artikel

SLUITINGSDAGEN GEMEENTEHUIS

>> Meer informatie over openingstijden

Meldpunt Leudal

Info voor aanbieders Wmo en jeugdhulp M-Limburg

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.