Gemeentenieuws Leudal week 25

Lees voor

Week 25 - woensdag 20 juni 2018

In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws van de gemeente Leudal. We hebben voor u een selectie gemaakt. Voor het hele nieuwsoverzicht kijkt u op www.leudal.nl. Voor de officiële bekendmakingen kijkt u op www.leudal.nl/bekendmakingen.

Politie Leudal verhuist naar het gemeentehuis in Heythuysen

Vanaf 1 juli 2018 doen inwoners van Leudal in het gemeentehuis in Heythuysen aangifte bij de politie. Op dezelfde datum sluit het politiebureau in Heythuysen de deuren voor het publiek. Bij het Politieservicepunt (PSP) in het gemeentehuis is er de mogelijkheid om van maandag tot en met donderdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur op afspraak aangifte te doen.

Lees het volledige artikel

Kappen bomen in verband met veiligheid

De gemeente controleert jaarlijks een groot deel van de gemeentelijke bomen op veiligheid en onderhoudstoestand. Uit deze boomveiligheidsinspectie is gebleken dat een aantal bomen gekapt moeten worden omdat hier ernstige afwijkingen zijn geconstateerd.

Lees het volledige artikel

Gemeente Leudal sluit 2017 af met positief resultaat

De gemeente sluit 2017 af met een positief resultaat van ruim 1,5 miljoen euro. Dit blijkt uit de (voorlopige) jaarrekening 2017 die het college aan de gemeenteraad heeft aangeboden. Daarmee toont de gemeente dat ze haar stevige financiële positie behoudt.

Lees het volledige artikel

Overlast eikenprocessierups ondanks preventieve bestrijding

Al jaren bestrijden we intensief en succesvol de eikenprocessierups in een vroeg stadium. Hier gaat een monitoringsperiode aan vooraf. De preventieve bestrijding met Xentari zorgt er voor dat de rupsjes dood zijn voordat ze nesten vormen en brandharen hebben.

Lees het volledige artikel

Evaluatie subsidiebeleid

In 2016 heeft de gemeenteraad van Leudal een nieuw subsidiebeleid vastgesteld. Reden voor de gemeente om dit jaar een evaluatie te starten . Hierbij worden eventuele knelpunten die nog aan het licht komen beoordeeld. Daarbij wordt gelet op:

Lees het volledige artikel

Tijdelijke verkeersmaatregel in verband met een handboogconcours in Roggel

Op 16, 17, 22, 23 en 24 juni 2018 vindt in Roggel het handboogconcours plaats van HBS de Heidebloem. Hiervoor zal het ruiterpad gelegen naast het pand Nijken nr. 8 tot aan de Kunneweg tijdelijk worden afgesloten voor alle verkeer, inclusief voetgangers. De afsluiting zal plaats vinden op 16, 17, 22, 23 en 24 juni 2018.

Lees het volledige artikel

Tijdelijke verkeersmaatregel in verband met het evenement Preuf Heitse plaats in Heythuysen

Op zondag 24 juni 2018 vindt het evenement Preuf Heitse plaats in Heythuysen. Hierdoor zal het plein voor het pand Dorpstraat 1-3 te Heythuysen tijdelijk afgesloten worden voor alle verkeer, behalve voor voetgangers. Het plein zal tijdelijk afgesloten zijn vanaf 08:00 uur tot 21:00 uur.

Lees het volledige artikel

Tijdelijke verkeersmaatregel in verband met een buurtfeest in Ell

Op zaterdag 23 juni 2018 vindt in Ell het buurtfeest plaats van buurtvereniging Kunnekoel. Hiervoor zal de Kunnenbeemd in Ell tijdelijk afgesloten worden voor alle verkeer, behalve voor voetgangers. De afsluiting zal plaats vinden op zaterdag 23 juni 2018 vanaf 12:00 uur tot zondag 24 juni 2018 12:00 uur.

Lees het volledige artikel

Tijdelijke verkeersmaatregel in verband met het baekspringe en de touwtrekwedstrijden in Neer

Op zondag 24 juni 2018 vindt in Neer het baekspringe en de touwtrekwedstrijden plaats. Hiervoor zullen een aantal wegen cq. weggedeelten tijdelijk afgesloten worden voor alle verkeer, behalve voor voetgangers, namelijk:

Lees het volledige artikel

Tijdelijke verkeersmaatregel in verband met het Truckersbal in Horn

Op zaterdag 23 juni 2018 vindt in Horn het Truckersbal plaats bij de Postkoets. Tijdens het Truckersbal zal er een Truckrun plaatsvinden door een aantal straten van de gemeente Leudal. Tevens zal er een vrachtwagen getrokken worden op de Posthuisweg.

Lees het volledige artikel

SLUITINGSDAGEN GEMEENTEHUIS

>> Meer informatie over openingstijden

Meldpunt Leudal

Info voor aanbieders Wmo en jeugdhulp M-Limburg

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.