Gemeentenieuws Leudal week 23

Lees voor

Week 23 - woensdag 7 juni 2017

In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws van de gemeente Leudal. We hebben voor u een selectie gemaakt. Voor het hele nieuwsoverzicht kijkt u op www.leudal.nl. Voor de officiële bekendmakingen kijkt u op www.leudal.nl/bekendmakingen.

College vindt forse investering in Park Leudal-Oost niet maatschappelijk verantwoord

Het college van Burgemeester en Wethouders adviseert de gemeenteraad niet verder te gaan met het burgerinitiatief Park Leudal-Oost. Dit heeft het college besloten op 6 juni. Het college van BenW komt tot dit advies op basis van een actueel overzicht van de verstrekkende financiële gevolgen van het burgerinitiatief. Het college heeft dit besluit genomen na alle belangen zorgvuldig afgewogen te hebben.

Lees het volledige artikel

Meer reclamemogelijkheden voor verenigingen!

De gemeenteraad heeft het college van burgemeester en wethouders er op geattendeerd dat de beleidsregels voor het plaatsen van sandwich- en/of driehoeksborden in de praktijk niet voldoen. Deze zijn met name bedoeld voor verenigingen om op een goedkope manier reclame te maken voor hun evenementen. 

Lees het volledige artikel

8 en 9 juni: Landbouwverkeersdagen in Roggel en Neer.

In 2017 staat in Leudal opnieuw het thema landbouwverkeer en de verkeersveiligheid rond landbouwvoertuigen centraal. Bij de basisscholen de Zjwiek in Roggel vindt op donderdag 8 juni de landbouwverkeersdag plaats. Vrijdag 9 juni is het de beurt aan basisschool De Kwir in Neer.

Lees het volledige artikel

Slim maaibeheer bij eenmalig extra beekonderhoud

Waterschap Limburg gaat dit jaar in kwetsbare beken slim maaibeheer toepassen als extra maaionderhoud. Limburg breed gaat het om zo’n 500 km. Het onderhoud maakt deel uit van het programma Water in Balans. Bij slim maaibeheer ontstaat er evenwicht tussen de aanwezigheid van voldoende afvoercapaciteit, de zorg voor ecologie, het vasthouden van water en droogtebestrijding.

Lees het volledige artikel

Tijdelijke verkeersmaatregel in verband met de organisatie van het Dekenale schuttersfeest en het Bondschuttersfeest in Horn

Op zaterdag 10 en 11 juni 2017 en op zaterdag 17 en 18 juni 2017 worden in Horn door schutterij St. Martinus diverse activiteiten georganiseerd rondom het Dekenale schuttersfeest en het Bondschuttersfeest.

Lees het volledige artikel

Tijdelijke verkeersmaatregelen Neer en Roggel

Op zaterdag 17 juni 2017 en zaterdag 7 oktober 2017 vinden er wielerwedstrijden op de openbare weg plaats in een gedeelte van Neer en Roggel. Deze wielerwedstrijden betreffen een individuele tijdrit (17 juni) en een ploegentijdrit (7 oktober) van TC ’t Naers peloton, WV La Rochelle en TC RDW. Tevens zijn er nog voorafgaand aan de tijdritten jeugdwedstrijden en MTB wedstrijden.

Lees het volledige artikel

Tijdelijke verkeersmaatregel in Hunsel

Op woensdag 14 juni 2017 vindt de straatspeeldag van basisschool de Wegwijzer te Hunsel plaats. Hierdoor zal de Beukenstraat tussen de Jaspersstraat en de Kraakstraat in Hunsel tijdelijk afgesloten worden voor al het verkeer, behalve voor voetgangers.

De afsluiting zal plaats vinden op woensdag 14 juni 2017 vanaf 10:00 uur tot 16:00 uur.

Lees het volledige artikel

SLUITINGSDAGEN GEMEENTEHUIS

>> Meer informatie over openingstijden

Meldpunt Leudal

Info voor aanbieders Wmo en jeugdhulp M-Limburg

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.