Gemeentenieuws Leudal week 20

Lees voor

Week 20 - woensdag 16 mei 2018

In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws van de gemeente Leudal. We hebben voor u een selectie gemaakt. Voor het hele nieuwsoverzicht kijkt u op www.leudal.nl. Voor de officiële bekendmakingen kijkt u op www.leudal.nl/bekendmakingen.

Vooraankondiging agenda raadsvergadering

De eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad van Leudal zal plaatsvinden op dinsdag 29 mei 2018, aanvang 19.30 uur, in de raadzaal van de gemeente Leudal, Leudalplein 1 te Heythuysen. Kijk voor meer informatie in de agenda.

Lees het volledige artikel

Nieuwe fietstochten in Leudal langs 35 Kleine Parels

In het kader van 10 jaar Leudal heeft Leon Moonen uit Roggel afgelopen jaar een initiatief ingediend om de “kleine parels” in Leudal te belichten. Iedereen kent wel de Leumolen, de Litsberg, St. Elisabeth enz., maar Leudal is ook rijk aan kleine gedenkstenen, beelden, gebouwtjes en monumentjes die elk hun eigen verhaal hebben.

Lees het volledige artikel

Glasvezel buitengebied

Misschien heeft u zich al aangemeld voor glasvezel. Misschien twijfelt u nog. We realiseren ons dat het niet makkelijk is om te kiezen uit het aanbod dat u krijgt. Toch betekent uw keuze voor het wél of niet meedoen veel voor de toekomst van ons buitengebied. Zonder glasvezel blijven we achter.

Lees het volledige artikel

Meer reclamemogelijkheden voor verenigingen

Per 1 januari 2018 gelden er nieuwe regels voor plaatsing van sandwich- en/of driehoeksborden en spandoeken. Voor plaatsing van genoemde borden is geen vergunning of melding meer nodig. De mogelijkheid tot plaatsing wordt wel beperkt.

Lees het volledige artikel

Inzamelroutes KCA gemeente Leudal

Eind mei en begin juni zal de chemocar door de gemeente Leudal rijden om het Klein Chemisch Afval (KCA) in te zamelen. De inzameldagen staan vermeld op uw afvalwegwijzer. U kunt het KGA in de milieubox aanbieden bij de chemocar bij u in de buurt.

Lees het volledige artikel

Tijdelijke verkeersmaatregel in verband met de kermis in Haelen

Van 19 mei tot en met 23 mei 2018 vindt in Haelen de kermis plaats. Hierdoor zullen een aantal wegen en pleinen tijdelijk afgesloten worden, namelijk:

Lees het volledige artikel

Tijdelijke verkeersmaatregel in verband met een handbaltoernooi in Heythuysen

Van vrijdag 18 mei tot en met maandag 21 mei 2018 vindt in Heythuysen een handbaltoernooi plaats. Hiervoor zullen een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen worden op de Noorderbaan en op het sportpark Molenhoek, namelijk:

Lees het volledige artikel

SLUITINGSDAGEN GEMEENTEHUIS

>> Meer informatie over openingstijden

Meldpunt Leudal

Info voor aanbieders Wmo en jeugdhulp M-Limburg

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.