Gemeentenieuws Leudal week 19

Lees voor

Week 19 - woensdag 10 mei 2017

In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws van de gemeente Leudal. We hebben voor u een selectie gemaakt. Voor het hele nieuwsoverzicht kijkt u op www.leudal.nl. Voor de officiële bekendmakingen kijkt u op www.leudal.nl/bekendmakingen.

Intentieovereenkomst bijzonder woonproject Ell

Door wethouder Arno Walraven namens gemeente Leudal, voorzitter Dorpsraad Ell, de heer Fons Timmermans namens Wooncoöperatie Ell (in oprichting) en bestuurder Ger Peeters namens Wonen Limburg werd woensdag 10 mei een intentieovereenkomst ondertekend.

Lees het volledige artikel

Opening Natuurpoorten Leudal

Bij het prachtige natuurgebied Leudal zijn 4 natuurpoorten aangelegd. Een natuurpoort vormt de toegang tot het natuurgebied, waar bezoekers kunnen parkeren en waar startpunten van wandelroutes zijn. Ook is er bij elke natuurpoort een horecagelegenheid aanwezig.

De 4 locaties zijn; Bezoekerscentrum Leudal (Haelen), Café-Zaal Dennenoord (Roggel), Restaurant de Busjop (Heythuysen) en Restaurant St. Servaas (Nunhem).
De aanleg van de poorten is mede mogelijk gemaakt door gemeente Leudal en de Provincie Limburg.

Lees het volledige artikel

Koninklijke onderscheiding voor de heer Theo Sleven uit Ittervoort

Op zondag 7 mei 2017 is aan de heer T.P.G.M Sleven (61) woonachtig in Ittervoort een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De versierselen werden hem opgespeld door burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal.

Lees het volledige artikel

Molen de Hoop in Horn bestaat 200 jaar

Het Nationaal Molenweekend op 13/14 mei heeft voor Leudal een bijzonder tintje. Tijdens dit weekend wordt gevierd dat molen De Hoop in Horn 200 jaar bestaat. Een aantal verenigingen uit Horn en de Molenstichting Leudal hebben de handen ineengeslagen en tal van activiteiten georganiseerd. Alle activiteiten zijn bij de molen aan de Molenweg in Horn en iedereen is welkom.

Lees het volledige artikel

Agenda commissies sociaal, fysiek en bestuur en middelen

De commissies sociaal, fysiek en bestuur en middelen vergaderen op resp. maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 mei om 19.30 uur in de raadzaal, gemeentehuis Leudal. Iemand die wenst in te spreken over één van de agendapunten dient zich vóór de commissievergadering te melden bij de commissiegriffier, tel. (0475) 85 90 00 of via e-mail raadsgriffie@leudal.nl.

Lees het volledige artikel

Reconstructie Esdoornlaan te Haelen

De aanleiding voor de reconstructie is niet alleen de schades aan het wegdek, parkeerstroken en trottoirs, maar ook de opgave die de gemeente heeft om riooloverstorten tijdens hevige regenval terug te dringen en beter bestand te zijn tegen de klimaatverandering.

Lees het volledige artikel

Militaire oefening in de gemeente Leudal

In de periode van 22 t/m 24 mei 2017 wordt een militaire oefening gehouden. Deze oefening wordt gehouden in het kader van de training van de infanteristen van de Koninklijke Landmacht.

Lees het volledige artikel

SLUITINGSDAGEN GEMEENTEHUIS

>> Meer informatie over openingstijden

Meldpunt Leudal

Info voor aanbieders Wmo en jeugdhulp M-Limburg

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.