Gemeentenieuws Leudal - week 16

Lees voor

Week 16 - woensdag 18 april 2018

In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws van de gemeente Leudal. We hebben voor u een selectie gemaakt. Voor het hele nieuwsoverzicht kijkt u op www.leudal.nl. Voor de officiële bekendmakingen kijkt u op www.leudal.nl/bekendmakingen.

Duurzaamheidsfestival 2018

Op zondag 24 juni 2018 van 11:00 uur tot 16:00 uur organiseert de gemeente Leudal een duurzaamheidsfestival. Duurzaamheid wordt door veel mensen als een belangrijk onderwerp gezien, voor henzelf en voor hun kinderen. De snelheid waarmee we onze grondstoffen opmaken en de veranderingen in het milieu en klimaat, gaan veel mensen aan het hart. Wil jij het ook anders doen, maar weet je niet hoe? Dan is dit festival een bron van inspiratie.

Lees het volledige artikel

Controle hondenbelasting van start

In de tweede week van mei 2018 gaan controleurs in de gemeente Leudal huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW. De controleurs bellen bij inwoners van de gemeente aan om het hondenbezit te inventariseren. Deze controleurs kunnen zich legitimeren, vraag daarnaar!

Lees het volledige artikel

Is uw vereniging AVG-proof?

De nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gaat in op 25 mei 2018. Een vloek, een zegen of allebei? De AVG zorgt in ieder geval voor:

Lees het volledige artikel

Rectificatie: Tijdelijke verkeersmaatregel te Grathem

Rectificatie: De rommelmarkt in Grathem vindt niet op zondag 29 april 2018 plaats, maar op zondag 22 april 2018. De tijdelijke verkeersmaatregelen blijven hetzelfde, namelijk:

Lees het volledige artikel

Asfaltonderhoud fase 2: Kelpen-Oler - Hunsel - Baexem

De firma Landheer Infra start in opdracht van de gemeente Leudal met het onderhoud aan het asfalt op de Schoorweg in Baexem, Heideweg in Kelpen-Oler en de Swillerweg in Hunsel.

Lees het volledige artikel

Onderzoek natuur Hornerheide en Beegderheide

Studenten van de Hogere Agrarische School (HAS) in Den Bosch gaan de komende weken onderzoek verrichten op de Hornerheide, rondom het Drinkwaterspaarbekken De Lange Vlieter, landgoed Exaten en de Beegderheide.

Lees het volledige artikel

Tijdelijke verkeersmaatregel in verband met een festival in Neer

Op vrijdag 20 april en zaterdag 21 april 2018 vindt het Lightfield festival plaats in en rondom de spantenhal in Neer. Hierdoor zal er op de Maasweg en een gedeelte van de weg Waije een tijdelijk parkeerverbod worden ingesteld.

Lees het volledige artikel

Op zoek naar een Boom met een Bijzonder verhaal in Leudal!

Dit jaar doet Nederland voor het eerst mee aan de Europese verkiezing Tree of the Year (Boom van het Jaar). De Boom van het Jaar 2018 draait niet om de grootste, oudste of mooiste boom. De jury is op zoek naar het verhaal achter de boom. De eerste zoen onder de oude eik, het jaarlijkse dorpsfeest onder de grote kastanje, of de eenzame beuk die als enige een verwoestende bosbrand overleefde.

Lees het volledige artikel

SLUITINGSDAGEN GEMEENTEHUIS

>> Meer informatie over openingstijden

Meldpunt Leudal

Info voor aanbieders Wmo en jeugdhulp M-Limburg

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.