Gemeentenieuws Leudal week 15

Lees voor

Week 15 - donderdag 13 april 2017

In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws van de gemeente Leudal. We hebben voor u een selectie gemaakt. Voor het hele nieuwsoverzicht kijkt u op www.leudal.nl. Voor de officiële bekendmakingen kijkt u op www.leudal.nl/bekendmakingen.

Plantactie in de gemeente Leudal

Bewoners of organisaties die loofbomen, hoogstamboomgaarden, heggen of andere landschapselementen willen aanplanten zijn van harte welkom op de informatieavond in Heythuysen. Deze plantregeling wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Leudal.

Lees het volledige artikel

Cliëntbelevingsonderzoek Wmo 2017

Sinds 2015 voert de gemeente Leudal de regionale Wmo-taken uit. Dat betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van de ondersteuning die u ontvangt en dat we graag weten hoe u de ondersteuning beleeft. Daarom laat de gemeente Leudal ook dit jaar een cliëntbelevingsonderzoek uitvoeren. 

Lees het volledige artikel

WML plaatst voor het eerst een watertappunt in de gemeente Leudal.

Waterleidingmaatschappij Limburg plaatst komende tijd op diverse plekken in heel Limburg de ‘dorpspomp nieuwe stijl’. Bij de WML watertap kunnen voorbijgangers gratis hun eigen flesje vullen met vers kraanwater. In de winter worden de tappunten door WML afgesloten om bevriezing te voorkomen. Bij het Bezoekerscentrum Leudal wordt dit jaar voor het eerst een tappunt geplaatst.  

Lees het volledige artikel

Vooraankondiging agenda raadsvergadering

De eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad van Leudal zal plaatsvinden op dinsdag 18 april 2017, aanvang 19.30 uur, in de raadzaal van de gemeente Leudal, Leudalplein 1 te Heythuysen.

De inhoudelijke agenda luidt vooralsnog als volgt:   

Lees het volledige artikel

Aanvragen Koninklijke Onderscheidingen indienen voor 1 juli

Kent u iemand die een lintje verdient? Bijna iedereen zal deze vraag met “ja” beantwoorden, want overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in, zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid.

Net als ieder ander met bijzondere verdiensten voor de samenleving, komen ook deze mensen in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding. Daarvoor moeten ze dan wel eerst worden voorgedragen. U kunt daarvoor zorgen.

Lees het volledige artikel

SWAP Leudal 2017 – Ruilhandel met gesloten beurs

Op 20 april 2017 zal de derde editie van SWAP Leudal plaatsvinden. SWAP Leudal is een ruilbeurs. Een evenement waar verenigingen, stichtingen, instellingen en bedrijven met elkaar ruilen. Er komt geen geld aan te pas en het is de bedoeling dat iedereen er beter van wordt.

Lees het volledige artikel

Midden-Limburg aan de slag met energietransitie

Op 3 april jl. vond in De Bombardon in Heythuysen de “kennistour Energielandschap” plaats.

Ambtenaren en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties uit de regio - waaronder energiecoöperaties -, kwamen bijeen om het thema energietransitie te bespreken. De energietransitie is een beleidsplan van de overheid om van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energiebronnen zoals zonne- en windenergie over te stappen.

Lees het volledige artikel

Informatie monitoring en bestrijding eikenprocessierups Leudal

In 2007 is op initiatief van gemeente Leudal een samenwerkingsverband van gemeenten opgericht met als doel de overlast van de eikenprocessierups gezamenlijk aan te pakken. De deelnemende gemeenten zijn: Leudal, Maasgouw, Peel & Maas, Roermond, Weert, Roerdalen, Beesel en Echt-Susteren, inmiddels aangevuld met Nederweert.

Dit samenwerkingsverband werd gecompleteerd met een deskundig bedrijf, Herman Vaessen BV uit Maasbree.

Lees het volledige artikel

Gemeentehuis gesloten

De publieksbalies van het Burger Bedrijven Plein (BBP) van de gemeente Leudal zijn in verband met 2e paasdag gesloten op maandag 17 april 2017.

Het gemeentehuis is op deze dag telefonisch niet bereikbaar.

Lees het volledige artikel

SLUITINGSDAGEN GEMEENTEHUIS

>> Meer informatie over openingstijden

Meldpunt Leudal

Info voor aanbieders Wmo en jeugdhulp M-Limburg

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.